Heb je al gedacht aan de reisverzekering Univé? Het is de verzekering die jou kan beschermen tegen hoge kosten die gepaard gaan met onverwachte gebeurtenissen tijdens de vakantie. Denk aan het annuleren van de vakantie, het vroegtijdig afbreken van de reis of het verliezen van bagage. De verzekering kan dan helpen om de kosten te dekken. Of je nu medische kosten declareert of jouw bagage volledig vergoed wilt hebben, na het indienen van een schadeclaim wordt alles snel voor jou geregeld. Iedere reiziger is daarom gebaat bij het afsluiten van de juiste verzekering. Zelfs als je niet steeds in het vliegtuig stapt. Maar hoe kan je dan de verzekering goed afsluiten en voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt? Onderstaande informatie helpt jou tijdens het volledige proces. 

Behoeften en het type dekking

Voordat je een goede reisverzekering afsluit, is het goed om te bekijken hoe jouw reis eruit komt te zien. Voor de verre reizen met een groot aantal activiteiten heb je namelijk een andere verzekering nodig dan wanneer je een weekendje weggaat in eigen land. Jouw behoeften spelen daarom een grote rol in de zoektocht. Van hieruit kan je namelijk bekijken wat er allemaal gedekt moet worden binnen de verzekering. Wil je alleen basisdekking voor medische kosten en verlies van bagage, of heb je aanvullende dekking nodig voor avontuurlijke activiteiten, zoals bergbeklimmen of duiken? Zodra je je behoeften hebt vastgesteld, kies je de dekking en duur van de verzekering. De meeste reisverzekeringen bieden opties voor eenmalige reizen, jaarlijkse polissen of langdurige reizen. Zorg ervoor dat de duur van de verzekering overeenkomt met de duur van je reis.

De kleine lettertjes en de aanvraag

Nog voordat je het aanvraagformulier indient bij de verzekeringsmaatschappij is het goed om de kleine lettertjes door te nemen. De doorlopende reisverzekering heeft polisvoorwaarden. Deze voorwaarden laten zien wat er wel en niet gedekt is binnen de verzekeraar. Ook de procedures voor het indienen van de claims staan hierin vermeld. Zodra alles duidelijk is, kan je overgaan tot de aanvraag. Vul het aanvraagformulier zo nauwkeurig mogelijk in en verschaf de informatie die de verzekeraar vraagt. Dit is namelijk nodig om de goedkeuring te krijgen. Heb je de goedkeuring gekregen? Dan hoef je alleen nog de maandelijkse premie te betalen. Na het betalen van de eerste premie kan je er gebruik van maken. 

De laatste overwegingen goed meenemen

Het is altijd goed om nog een aantal dingen te overwegen voordat je de aanvraag indient. Let er bijvoorbeeld op wat er al verzekerd is binnen de andere verzekeringen die je al in handen hebt. Sommige creditcards bieden bijvoorbeeld reisverzekeringen als onderdeel van hun voordelen. Controleer je kaartvoordelen voordat je een aparte verzekering afsluit. Ook jouw medische geschiedenis moet je in het achterhoofd houden. Als er aandoeningen zijn, moet je hier rekening mee houden tijdens de aanvraag. En na het afsluiten van de verzekering is het goed om de contactgegevens van de verzekeringsmaatschappij altijd bij de hand te houden voor het geval dat.